Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

PLUS TV : ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο τηλεοπτικός σταθμός Plus Tv απέλυσε σήμερα 44 άτομα από το δυναμικό του. Οι συντεχνίες της Ενωσης Συντακτών και της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ, καταγγέλλουν το σταθμό ότι χωρίς καμιά προειδοποίηση, αυθαίρετα και πέραν από κάθε νομοθετική πρόνοια και κατά παράβαση των εργασιακών θέσμιων, άφησε στο δρόμο χωρίς δουλειά 44 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολύσεων τους τελευταίους δύο μήνες στους 51. 
Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι κατήγγειλαν την αυθαίρετη και παράνομη απόλυση στο Υπουργείο Εργασίας και στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ζητώντας την επέμβασή τους.
 Οι απολυθέντες ενημερώθηκαν με επιστολές για οικονομικούς λόγους που επέβαλλαν τις απολύσεις. Δεν έλαβαν ούτε το μισθό του Αυγούστου, ούτε τις αποζημιώσεις που προνοεί ο νόμος και οι συλλογικές συμβάσεις. Σύμφωνα με τις συντεχνίες, το Plus είπε σε εκπροσώπους τους οτι θα λειτουργεί χωρίς εσωτερικές παραγωγές (ειδήσεις, προγράμματα κ.λ.π.). Αυτή η ενέργεια,τονίζουν,  συνιστά λόγο για ανάκληση της άδειας εκπομπής προγραμμάτων από το σταθμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου