Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΑΝ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Περιγραφική και εξισορροπητική, χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για τις Καλές του Υπηρεσίες στο Κυπριακό, η οποία δόθηκε αργά χθες βράδυ στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο επικεφαλής του διεθνούς Οργανισμού υιοθετεί την προσέγγιση της διασύνδεσης κεφαλαίων, αλλά και την αναφορά Μπαν ότι οι συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και κυπριακής καθοδήγησης.
Σε σχέση με την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ στο θέμα της διεθνούς διάσκεψης, ο κύριος Στεφάνου σημειώνει πως ο κ. Μπαν θα τη συγκαλέσει ''έπειτα από διαβούλευση με τις δύο πλευρές και όταν υπάρξει επαρκής πρόοδος στα θέματα ουσίας του Κυπριακού που να δικαιολογεί της σύγκλησή της''.
''Η διεθνής διάσκεψη θα ασχοληθεί με θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων που αποτελούν τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού'', προσθέτει ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.  Ο κύριος Στεφάνου τονίζει ακόμη ότι ''η ελληνοκυπριακή πλευρά εκφράζει την ετοιμότητα και τη βούλησή της για συνέχιση της διαπραγμάτευσης πάνω στη συμφωνημένη βάση με στόχο την επίτευξη λύσης το συντομότερο''.
''Αν από μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς επιδειχθεί η ανάλογη θέληση και η ίδια συνέπεια στη βάση λύσης με αυτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, τότε οι δύο πλευρές μπορούν να φτάσουν σύντομα σε ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού'', τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου