Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ"

Αποφάσεις για καλύτερη λειτουργία του Λυκείου Βεργίνας, ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Ε/κ και αραβόφωνων μαθητών προχθές, έλαβε χθες το βράδυ η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Βεργίνας, κατά τη διάρκεια πολύωρης συνάντησής τους.

- Καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια μαθητή που παραβαίνει τους εσωτερικούς κανονισμούς στο σχολείο και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του.
- Ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας τη συνεχή αστυνόμευση των σχολείων για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης.
- Εισηγούνται τη διαφοροποίηση της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης και αφομοίωσης των αλλόγλωσσων μαθητών στα σχολεία.
-Εισηγούνται τον αποκλεισμό παραβατικών στοιχείων και ατόμων άνω των 18 ετών.
- Χαιρετίζουν τη δήλωση του Υπουργού όπως ξεκινήσει το πρόγραμμα εντατικής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και τερματισμού της ιδιότητας του ακροατή στα σχολεία.
- Συμμερίζονται τις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης, για την επίσπευση των εργασιών για τον ίσο καταμερισμό των πολιτικών προσφύγων προς όλες τις πόλεις.
- Εισηγούνται την καθιέρωση της σχολικής στολής.
-Εισηγούνται όπως οι αραβόφωνοι μαθητές απέχουν από το σχολείο τις επόμενες 15 ημέρες.
- Απαιτούν όπως όσοι αραβόφωνοι μαθητές φοιτούν στο σχολείο και ενέχονταν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στο Γραφείο Ευημερίας, να φύγουν από το σχολείο.
- Να απαγορευθεί η μεταφορά αιχμηρών αντικειμένων και η πράξη αυτή να τιμωρείται παραδειγματικά από τη Διεύθυνση του σχολείου.
- Εκφράζουν προβληματισμό για τη σωματική ασφάλεια των μαθητών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου