Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΥΛΕ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει στοιχεία σε σχέση με τα έργα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας και εκφράζει ισχυρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον.  Αυτό αναφέρεται σε απαντητική επιστολή που απέστειλε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε προς το Κίνημα Οικολόγων, μετά από διάβημα του βουλευτή του Κινήματος Γιώργο Περδίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων, ο κύριος Φούλε αποφεύγει να τοποθετηθεί στο κύριο αίτημα του κυρίου Περδίκη που ήταν να τεθεί το θέμα των ενεργειών των κατοχικών αρχών στην Καρπασία, ως ζήτημα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.
Ο κύριος Περδίκης στην επιστολή του επεσήμανε στον κύριο Φούλε ότι σύμφωνα με αποφάσεις του ΕΔΑΔ, υπεύθυνη για τη διοίκηση στα κατεχόμενα είναι η Τουρκία.

Στην επιστολή του ο κύριος Φούλε επικεντρώνεται στις ευθύνες της Τουρκοκυπριακής κοινότητας που προκύπτουν μέσα από τον κανονισμό 389/2006, όσον αφορά την προστασία επτά περιοχών στην κατεχόμενη Κύπρο οι οποίες προορίζονται να κηρυχθούν περιοχές NATURA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου