Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΜΕΘΑ

Η Εκκλησία της Κύπρου δεν πρόκειται να προσφύγει στην επιτροπή αποζημιώσεων του κατοχικού καθεστώτος. Αυτό δήλωσε κατηγορημαστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΕΔΑΔ σε προσφυγή του εναντίον της Τουρκίας, για παραβίαση προνοιων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η προσφυγή αφορούσε, μεταξύ άλλων, στέρηση των περιουσιακών δικαιωμάτων, παρεμπόδιση της πρόσβασης σε ναούς και κοιμητήρια, βανδαλισμούς και καταστροφή χώρων λατρείας, στέρηση της ελευθερίας στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.
Μή κάνοντας παραδεκτή την προσφυγή, το ΕΔΑΔ υπέδειξε ότι πρέπει πρώτα να προσφυγή στην κατοχική επιτροπη. Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε εμφαντικά ότι ''εμείς τέτοιες επιτροπές δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται να προσφύγουμε''. Πρόσθεσε ότι δυστυχώς το Δικαστήριο μοιάζει με πολιτικό, ότι η υπόθεση ήταν καθαρή και ότι οι ισχυροί της γης δεν θέλουν να απονείμουν δικαιοσύνη. Κατέληξε τονίζοντας ότι ''δεν καμπτόμεθα. Εις πείσμαν όλων αυτών θα αγωνιζόμεθα για την πατρίδα μας''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου