Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αυξητική τάση έχουν οι χρήστες ναρκωτικών στην Κύπρο σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην επιτροπή νομικών της Βουλής.  Οι χρήστες, μέχρι την ηλικία των 29, έφθασαν τους 646.

Η Επιτροπή Νομικών ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για τη δημιουργία κατάλληλων θεραπευτικών κέντρων για να μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία.  Η επιτροπή κατέθεσε επίσης άποψη σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να παραχωρηθούν κίνητρα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να δημιουργήσουν τέτοια κατάλληλα θεραπευτικά κέντρα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι η νομοθεσία, θα δώσει τη δυνατότητα σε χρήστες ναρκωτικών οι οποίοι θα καταδικαστούν από το δικαστήριο για οποιοδήποτε αδίκημα, αντί να εκτίσουν ποινή φυλάκισης στις φυλακές, να μπορούν να οδηγηθούν σε κατάλληλα θεραπευτικά κέντρα με στόχο την απεξάρτησή τους από τη χρήση ναρκωτικών.
Μόνο ένα θεραπευτικό κέντρο κλειστού κυκλώματος λειτουργεί στην Κύπρο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40 άτομα το χρόνο. Πρόκειται για την ''Αγία Σκέπη''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου