Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΤΑ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Ο ΑΒΕΡΩΦ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ερευνήσει έξι συγκεκριμένες περιπτώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης και οργανισμών και εάν πήραν ανεργιακό επίδομα στο παρελθόν να τους απομακρύνει, όπως ο ίδιος δήλωσε ότι θα έπραττε εάν πρώην υπουργός ήταν στην κυβέρνησή του και είχε λάβει μετά τη θητεία του το επίδομα. Είναι οι :
- Νεοκλής Συλικιώτης, υπουργός στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, νυν υπ.Εσωτερικών
- Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, νυν υπ.Συγκοινωνιών
- Γιώργος Ιακώβου, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Κυπριανού, Βασιλείου και Παπαδόπουλου, νυν προεδρικός επίτροπος
- Χάρης Χαραλάμπους, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, νυν πρόεδρος Πανεπιστημίου Κύπρου - -- Χάρης Θράσου, υπουργός στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, νυν πρόεδρος Α.Η.Κ.
- Ακης Παπασάββας, πρώην Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, νυν Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.
Στην επιστολή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει ότι: ''Στη δημοσιογραφική σας διάσκεψη, την περασμένη Τρίτη 5 Απριλίου του 2011, δηλώσατε ότι πρώην Υπουργός προ-προηγούμενης Κυβέρνησης που σήμερα ασκεί νυχθημερόν έντονη κριτική στη Κυβέρνηση, έλαβε ανεργιακό επίδομα. Εχουν περάσει ήδη δύο μέρες από τη δημόσια καταγγελία σας και ακόμη δεν τον έχετε κατονομάσει. Επειδή διετέλεσα Υπουργός της προ-προηγούμενης Κυβέρνησης και επειδή καθηκόντως ασκώ κριτική και ενίοτε έντονη σε κυβερνητικές αποφάσεις, πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο να διευκρινίσετε την καταγγελία σας για να τερματισθεί η δημόσια συζήτηση του θέματος. Επιπρόσθετα, στη διάσκεψή σας θέσατε και ένα κώδικα δικής σας ηθικής. Ο,τι εσείς δεν θα ανεχόσασταν πρώην Υπουργό που πήρε ανεργιακό και θα τον παύατε. Με βάση τον κώδικα ηθικής που θέσατε δημόσια, θα ήταν θεωρώ σωστό να διαβεβαιώσετε τον κυπριακό λαό ότι ουδείς εξ αυτών έλαβε ανεργιακό επίδομα μετά την αποχώρηση του από τη δημόσια θέση που κατείχε προηγουμένως. Και επειδή όλοι τους σήμερα είναι πολιτικά πρόσωπα, δεν πιστεύω να υπάρχει οποιοδήποτε κώλυμα''.
Την επιστολή Αβέρωφ στο Χριστόφια δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος απέδωσε στον Πρόεδρο Χριστόφια φτηνή πολιτική προπαγάνδα, με την αναφορά που έκαμε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε. Τελικά, είπε ο Χάρης Γεωργιάδης, εκτεθειμένος έμεινε ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου