Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο από την ανάρτηση στη σελίδα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο FACEBOOK, πριν από λίγες μέρες που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις. Προηγήθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ στη Βουλή και το αίτημα του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για διεξαγωγή έρευνας για το ότι οι υποψήφιες του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Έλενα Ευσταθίου, απομακρύνθηκαν από την τηλεόραση και την εργασία τους, αλλά συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά, επειδή "δήθεν", ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, εργάζονταν σε άλλα πόστα στο ΡΙΚ, όμως κατά πληροφορίες του κυρίου Παπαδόπουλου δεν εργάζονταν πουθενά, ούτε καν πήγαιναν στο ΡΙΚ.  Ο κύριος Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί και στο μισθό τους, λέγοντας ότι για την κάθε μία είναι πάνω από 2000 ευρώ το μήνα.


"Και ξαφνικά όλοι παρακολουθήσαμε από τηλεοράσεως ένα Νικόλα Παπαδόπουλο να εκμεταλλεύεται με τον πιο χυδαίο τρόπο την πρόσβαση που έχει προς τα μέσα ενημέρωσης. Και ξαφνικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέκτησε κοινωνικές ευαισθησίες. Ξαφνικά, ο μισθός μιας εργαζόμενης στο ΡΙΚ, προσέξτε μιας εργαζόμενης, έγινε σκάνδαλο στο μυαλό του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Το πώς η οικογένεια Παπαδόπουλου συσσώρευσε απίστευτο πλούτο στις πλάτες των υπολοίπων συμπολιτών μας, μάλλον αφήνει ασυγκίνητο τον Νικόλα. Και να μην ακούσω τις γνωστές ανοησίες περί του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Δεν είναι! Η οικογένεια Παπαδόπουλου καπηλεύτηκε την πρόσβαση του Τάσσου στα διάφορα αξιώματα του τόπου με αποτέλεσμα να μαζευτεί τέτοιος πλούτος στα χέρια μιας, το τονίζω μιας οικογένειας, που όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να νιώθουμε φτωχαδάκια. Ή ηλίθιοι. Ή και τα δύο μαζί. Κάπως έτσι πρέπει να μας έβλεπαν οι «βασιλείς» από την Στράκκα.
 
Και έτσι ο ευαίσθητος κοινωνικά Νικόλας Παπαδόπουλος, εξεμάνη ενάντια στον μισθό ενός ανθρώπου που δούλεψε για δεκαετίες στο ΡΙΚ. Προσέξτε, δού-λε-ψε. Ήθελα αλήθεια να ήξερα πότε δούλεψε πραγματικά αυτός ο κύριος. Και πού δούλεψε, για ποιους. Έτσι για να ξέρει ο κόσμος και ποιους στέλνουμε στην βουλή. Πότε εργάστηκες πραγματικά κύριε Παπαδόπουλε; Πραγματικά όμως. Όχι γεννημένος αφεντικό που να σε περιμένει η θέση μάστρου μόλις επέστρεψες από τις σπουδές σου. Αυτός ο κύριος φίλες και φίλοι δεν δούλεψε ΠΟΤΕ. Ούτε μια μέρα σε ένα ξένο αφεντικό, ούτε μια μέρα άνεργος, ούτε μια μέρα στην ανασφάλεια, ούτε μια μέρα να στερηθεί κάτι. Πάντα μέσα στην ασφάλεια της έτοιμης μεγαλοδικηγορικής επιχείρησης των εκατομμυρίων που στήθηκε στις πλάτες μας. Στις πλάτες μας, εμάς των ηλιθίων κύριε Παπαδόπουλε.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος που σήμερα μέμφεται τον μισθό μου, άργησε τρία χρόνια να ξυπνήσει. Μάλλον κοιμόταν στα πλούτη της οικογένειας. Τρία χρόνια πριν, για πέντε ολόκληρα χρόνια τίποτα δεν ενοχλούσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Όλα λειτουργούσαν ρολόι. Φυσικά, πώς να μην λειτουργούν αφού κυβερνούσε ο βασιλιάς. Γιατί μη μου πείτε, ένα βασιλικό υφάκι το είχε μακαρίτης. Όπως και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο αίφνης κοινωνικά ευαίσθητος. Που για πέντε χρόνια το έπαιζε διάδοχος και ξαφνικά είδε το βασίλειο του γκρεμίζεται σε μια μέρα. Ουπς, σε μια εκλογή ήθελα να πω. Αυτό δεν χώνεψε ποτέ ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ας σταματήσει την υποκρισία. Αυτό δεν χώνεψε ποτέ, το πώς ο τόλμησε ο λαός να στείλει τον βασιλιά (και τα βασιλόπουλα) σπίτι του. Σπίτι του κύριε Παπαδόπουλε. Γιατί δυστυχώς για τη δυναστεία, ο κόσμος ψηφίζει. Και εμένα στο ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ θα με δείτε με το όνομα και το επίθετό μου. Ούτε του Τάσσου, ούτε κανενός άλλου που να μεταφέρει το μήνυμα «αν τολμάτε, μην με ψηφίσετε»."
 
Κάτι δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο. Όταν κάποιος που μπήκε στη βουλή πάνω στις πλάτες του πατέρα του επιτίθεται σε μια υποψήφια επειδή δεν ανήκει στο κόμμα του. Όταν ένας πάμπλουτος που η οικογένειά του πλούτισε πάνω στο όνομα της, τα βάζει με έναν μισθωτό. Όταν ένας που προσποιούνταν για πέντε χρόνια τον πρίγκηπα/διάδοχο επιτίθεται σε έναν απλό πολίτη.
 
Όταν ένας που η αλαζονεία του τον έκανε να πιστεύει ότι αυτός και η οικογένειά του είναι το κράτος επιτίθεται σε κάποιον που εργάστηκε για χρόνια σε έναν οργανισμό. Όταν κύριε Παπαδόπουλε ένας που δεν δούλεψε ΠΟΤΕ στη ζωή του επιτίθεται χυδαία σε μιαν εργαζόμενη, τότε σίγουρα κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό τον τόπο. Ευτυχώς όμως που οι δυναστείες πέθαναν μια και καλή. Αλλιώς, στα σάπια θα χανόμασταν όλοι.

Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου