Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

Άμεση κατάπαυση πυρός αποφάσισε η Λιβύη, με τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι η χώρα του θα σεβαστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ετοιμάζεται να λάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη, πηγές των αντικαθεστωτικών αναφέρουν ότι οι μάχες μαίνονται τόσο στην πόλη Μισράτα όσο και στην πόλη Αντζαμπίγια και υποστηρίζουν ότι ο Καντάφι μπλοφάρει.  Ο υπουργός Εξωτερικών Μούσσα Κούσσα τόνισε ότι τη Λιβύη την ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα η προστασία του άμαχου πληθυσμού. Πρόσθεσε δε, ότι η Λιβύη θα προστατεύσει επίσης όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα.
Ο Λίβυος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι από τη στιγμή που η χώρα του είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις που μετέδωσε ζωντανά η λιβυκή τηλεόραση, ο Κούσσα σημείωσε ότι η χώρα του απαντά θετικά στο ψήφισμα και σταματά όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, εξέφρασε τη λύπη του για ορισμένες πτυχές του ψηφίσματος, το οποίο υποστήριξε ότι θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στη Λιβύη και αποτελεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Παρ΄ όλα αυτά, ο διοικητής των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι ο Καντάφι μπλοφάρει, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην είδηση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάπαυση πυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου