Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΟ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Για «ανιστόρητο ισχυρισμό» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενος σε χθεσινή τοποθέτηση της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ ότι «από το 1977 έγινε αποδεκτή η χρήση του όρου διζωνική». «Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε μέσα από δηλώσεις κατά τους χθεσινούς γιορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου τόσο η πτωχεύσασα πολιτική διαχείρισης του εθνικού μας θέματος στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, όσο και η επιμονή σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, μία πολιτική που δυστυχώς επιτρέπεται να συνεχίζεται με συνευθύνη των συγκυβερνώντων Κομμάτων», ανέφερe ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε ότι ούτε στη συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς αλλά ούτε και στη συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς γίνεται αναφορά σε διζωνικότητα. Ο κύριος Ομήρου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει χρήση αυτού του όρου ούτε στην Επιστήμη της Πολιτειολογίας, ούτε στο Συνταγματικό Δίκαιο ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν που προέβλεπε λύση «διζωνικής», είπε ότι «αυτό δεν καθιστούσε το περιεχόμενο εκείνου του Σχεδίου αποδεκτό, γι’ αυτό απερρίφθη από τον Κυπριακό Ελληνισμό». Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι «η συζήτηση για το γένος των αγγέλων σε σχέση με τη διζωνική πρέπει να τελειώνει», αναφέροντας ότι «η λύση του Κυπριακού δεν θα κριθεί στους τίτλους και τις ονοματολογίες αλλά από το περιεχόμενό της το οποίο πρέπει να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού».
Πρόσθεσε ότι αυτό «δεν διασφαλίζεται με τις προτάσεις –υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων, τις απαράδεκτες προτάσεις στο περιουσιακό και τις προτάσεις για εξίσωση πλειοψηφίας και μειοψηφίας».
Επανέλαβε ότι το περιεχόμενο της λύσης όπως καθορίστηκε στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας ενιαίας στρατηγικής αλλά και πόλο καθολικής ενότητας και διερωτήθηκε κατά πόσο η Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων είναι έτοιμοι να την υιοθετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου