Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

60 ΕΤΩΝ Ο ΝΤΕΝΙΣ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ

Ήταν 12 Μαρτίου του 1951, όταν ο Ντένις ο Τρομερός έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως κόμικ σε 16 εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε ο μικρός χάρτινος ήρωας του σκιτσογράφου, Χανκ Κέτσαμ, που τον εμπνεύστηκε από τον δικό του τετράχρονο πιτσιρίκο, μεταφράστηκε σε 19 γλώσσες και ταξίδεψε σε 48 χώρες.
Από την πρώτη του εμφάνιση ο Ντένις ο Τρομερός γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οι ιστορίες του μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Ο Ντένις Μίτσελ ένα ξανθό αγοράκι, ηλικίας πεντέμισι ετών, ντύνεται με φόρμες και στην τσέπη του έχει πάντα μία σφεντόνα. Είναι αξιαγάπητος, αλλά και σκανδαλιάρης. Αυτός που κυρίως την πληρώνει από τα καμώματά του είναι ο ηλικιωμένος γείτονάς του, ο Τζορτζ Γουίλσον, ένας συνταξιούχος ταχυδρομικός, που το μόνο που θέλει είναι η ησυχία του.
Ο σκιτσογράφος Χανκ Κέτσαμ έφυγε από τη ζωή το 2001 στα 81 του χρόνια, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και επιπλοκών καρκίνου. Από το 1994 ο Χανκ Κέτσαμ άφησε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των ιστοριών του Ντένις του Τρομερού στους βοηθούς του Ρον Φέρντιναντ και Μάρκους Χάμιλτον, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του και μετά το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου